Když pes kvalitní granule odmítá

Bohužel, i toto se může stát. Velká podpásovka od méně kvalitních výrobců krmiv je používání různých ochucovadel a soli. Psu tak méně kvalitní granule mohou chutnat víc, než granule kvalitativně velmi vysoko, ale bez ochucovadel. Není to samozřejmě pravidlo, ale u vybíravějších psů to někdy může být problém. V tomto případě je to jako s dítětem – kdyby mělo v dnešní době na výběr, jeho jídelníček by tvořila zřejmě čokoláda, hamburgery a podobné „mňamky“. My však víme, co je pro něj dobré.

Pokud jste tedy zkusili všechny možné dobré granule a váš pes stávkuje....pokud jste opravdu přesvědčeni, že ty granule, kterými chcete krmit jsou dopravdu kvalitní - zkuste být vytrvalejší než vás pes, určitě si nakonec i vybíravý jedinec zvykne na kvalitní granulky. Ze začátku mu je můžete ochutit např. vývarem,  lososovým olejem pro psy apod., později již dochucování nebude nutné.

Mně se osvědčilo schéma - krmím 2x denně, ráno 1/3 denní dávky, večer 2/3. Ráno nasypat 1/3, pokud pes od misky odejde tak ji SCHOVAT a další jídlo pes dostane až večer. Během dne neprokládat žádnými ňamkami, nepokoušet se psovi granule nabízet znovu... Zdravý jedinec hlady neumře a do několika dnů se umoudří a "rozežere se"