Čím krmíme my -  Canine Caviar a Acana

Nejprve ve stučnosti:

 - střídáme a už máme vyzkoušeno - Canine Caviar, Acana bezobilná (ranchlands, grassland), Wolfsblut, Orijen, Platinum, Earthborn holistic, Taste of the Wild,...

- další co přicházejí v úvahu: viz seznam níže

 - Na ochucení přidávám někdy lososový olej Brit Care.

 - Na přilepšenou po jídle dávám morkovou kost – pes se nejen zabaví a pochutná si, ale i funguje skvěle     pro čištění zubů! 

 - Jako pamlsky na výcvik používám krmivo Platinum - měkké, akorátní velikost jako odměna, Betyna je zbožňuje.

- konzervy různých výrobců - Marp, Topstein, Arden grande, Belcando, Almo nature, Grand carno

- další pamlsky od Brit Care

        

 

Základní seznam:

Acana (bezobilná - ranchlands, grassland, ale ani ta základní řada není vůbec špatná :)
Annamaet

Artemis

Barking heads

Canagan

Canidae

Canine caviar (aktuálně mají výpadek v dodávce, bohužel, ale snad bude zas brzy)

Dog lovers gold

Essential food

First mate grain free

Go natural

Golden eagle holistic

Marp (škoda že nemají chelátové minerály, ale líbili se mi natolik že jimi krmím štěňata, a budou i nové receptury :)

Natural Balance

Now grain free

Nutram grain free

Orijen

Power of nature

Pronature holistic

Taste of the wild (tam je pár drobných přešlapů ale nic tragického)

Wolfsblut

 

+ Po ověření:

+ Earthborn holistic (donesly se mi drby že začli přidávat vit K3, bídáci, ověřím)

+N&D  (až se dopátrám konzervace přidám nebo odmažu :)

 

Krmiva ne tak dobrá jako v hlavním seznamu, ale na zvážení :

1st choice

Nutra gold

Purizon (stále nenají vlastní www a jediné dohledatelné info je u jediného distributora Zoohit, což nebudí moc důvěru, ale pokud budu věřit tomu co Zoohit píše vypadají pěkně :)

Regal

 

Jiné typy granulí:

Lupo (za studena lisované)

Markus Mühle black angus (taktéž lisované za studena)

Platinum (poloměkké - což s sebou nese rizika při krmená, používáme jako pamlsky)

 

Extra top high level až budu vydělávat ty miliony :)

K9 Natural

Ziwi peak

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Holistické krmivo  Canine Cavia r ( více se dočtete zde - https://www.canine-caviar.cz/, nebo na jejich eshopu zde - https://www.ichovatelskepotreby.cz/) se mi velmi osvědčilo. Stále jsme nemohli najít vhodné granule, a že jsme jich vyzkoušeli dost – některé nám Betyna radikálně odmítala (tvářila se, že radši umře hlady než pozřít „tohle“), po jiných se silně drbala, neměla dobrou stolici, po jiných zase hrozně línala. A pak jsme se dozvěděli o holistické receptuře a dostali se ke Canine Caviar. Betyna je žrala celkem s chutí, a tak jsme na ně přešli. Od té doby si nemohu stěžovat – má krásnou srst, dobrou stolici, je vitální, prostě spokojený pes.

V době březosti však dostala své "těhotenské chutě", nežrala a začla hubnout. V té době jsme objevili Acana Ranchlands (více na stránkách výhradního dovozce: https://www.weber-mlyn.cz/ či na eshopu: https://www.acanashop.cz/detail/acana-ranchlands-13-5-kg-(hovezi-jehneci-sled-bizon-losos) ) , které jediné byla ochotná zřát a dokonce s velkou chutí :)

 

Holistická receptura je pro psa přírodnější a přirozenější. Jsou dalším krokem ve vývoji granulovaných krmiv pro psy.

Základem holistické receptury je vyšší obsah živočišných surovin než rostlinných v minimálním poměru 60%-40%. Obsah masa by se měl v krmivu objevovat ve více variantách. Krmivo by nemělo obsahovat žádné obiloviny anebo min. poměr obilovin. Pokud už krmivo z menší části obiloviny obsahuje, zcela jistě by se nemělo jednat o typ obilovin jako kukuřice, či pšenice. Když už nějaké obiloviny, tak rýže, oves, hrách, proso a opět by se nemělo jednat pouze o jednu obilninu, ale o více variant v menších množstvích.

Zcela jistě by krmivo mělo obsahovat ovoce, zeleninu, bylinky a opět ve více variantách. Princip holistické výživy je postaven na faktu, že být zdravý znamená víc, než jen nebýt nemocný. 

Proč právě Canine Caviar:

-  Vysoký obsah sušeného masa: 40g - 60 g sušeného masa ve 100g granulí

-  Maximální možná stravitelnost – 91% - 93%

-  Holistické složení s antioxidanty

-  Potravinářská kvalita masa a obilovin

-  Proso jako hlavní zdroj uhlohydrátů – dieticky nejšetrnější obilovina

-  Vyvážený poměr Omega 3 a 6 mastných kyselin – lněné semínko a biotin pro zdravou a krásnou srst

-  Hypoalergenní receptury – vhodné pro psy s potravními alergiemi

-  Vařeno pouze 6 sekund – za tuto dobu nedojde ke zničení přírodních látek a enzymů, které není nutné do krmiva přidávat

-  Nižší krmné dávky než u běžných krmiv

-  Podpora imunitního systému – česnek, petržel, šípek

-  Bylinky – vojtěška, čekanka, hnědé řasy, máta, rozmarýn

-  Receptury bez obilovin - GRAIN FREE DIET

 

Proč právě Acana:

KRMIVO ACANA RANCHLANDS SE S ODKAZEM NA TRADICI ZÁPADOKANADSKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ VYZNAČUJE JEDINEČNÝM OBSAHEM ČERVENÝCH MAS – ALBERTSKÉ HOVĚZÍ, BIZONÍ A JEHNĚČÍ MASO. VŠECHNY SUROVINY JSOU DODÁVÁNY ČERSTVÉ A BEZ KONZERVANTŮ A KOMPLETNĚ TAK VYŽIVUJÍ VAŠEHO PSA. Rozmanitost červených mas v krmivu ACANA RANCHLANDS poskytuje vysoký zdroj proteinů, které podporují tvorbu svalů a špičkovou fyzickou kondici, zatímco mořské zdroje mastných kyselin omega-3 (DHA a EPA) z volně lovených sleďů přispívají k vynikajícímu stavu kůže a srsti – vnější symbol zdraví a vitality Vašeho psa. Krmivo ACANA RANCHLANDS neobsahuje žádné obiloviny a snižuje tak obsah nechtěných sacharidů, namísto toho se vyznačuje čerstvou místní zeleninou, ovocem a bylinami včetně dýně, jablek a špenátu, které jsou bohaté na stopové prvky a fytoživiny. Krmivo ACANA RANCHLANDS se vyrábí výhradně v naší oceňované továrně, zde v Albertě, v Kanadě a zaručuje, že udrží Vašeho psa zdravého, šťastného a silného. 

Co byste měli najít v holistické receptuře vhodné pro vašeho mazlíčka? 

- Holistické krmivo by mělo zajišťovat ochranu před nemocemi jako je diabetes, rakovina nebo onemocnění ledvin, jater a srdce.

- Holistické krmivo by mělo nastartovat zažívání a redukovat škrábání

- Holistické krmivo by mělo redukovat anaerobní aktivitu a zvyšovat aerobní aktivitu

- Kvalitní živočišné bílkoviny, které jsou bez antibiotik, steroidů a hormonů. Uvědomte si, že suroviny by měly být uvedenysestupně podle váhy. Kuřecí maso obsahuje 70-80% vody a 20-30% masa (dobré); kuřecí moučka obsahuje 14% vlhkosti a 86% masa (lepší); sušené maso obsahuje 6% vlhkosti a 94% masa (nejlepší).

- Celozrnné obiloviny a ne jen části obilovin. Dejte si pozor ve složení, pokud je tam jedna obilovina v několika variacích. Potom může být celková hmotnost této obiloviny vyšší než je hmotnost masa na prvním místě (například rýže, rýžové otruby a rýžová mouka). Hledejte raději obiloviny jako je proso, oves nebo hnědou rýži.

- Kvalitní tuky a oleje (vyrobeny za studena). Poměr Omega 3 a 6 by měl být 3:1.

- Přírodní konzervanty jako je Vitamin E. Vyhněte se krmivům, které obsahují chemické konzervanty jako jsou BHT, BHA nebo Ethoxyquin.

- Krmivo by němělo obsahovat přidaná barviva a dochucovadla.

- Vysoké hodnoty metabolizované energie, která zajišťuje vyšší absorbci a výživnost.

- Bez obilovin neznamená bez uhlohydrátů a ne všechny uhlohydráty jsou stejné. Ve výživovém porovnání hnědá rýže a proso nabízejí více výživy a méně inzulínu než brambory nebo tapioka.

- Přiměřené množství bílkovin – obecně je maximální vhodné množství bílkovin 30%.

 

Pamlsky, lososový olej a spousta dalšího vybavení máme od BRIT CARE, další velmi kvalitní značka, kterou mohu vřele doporučit!!